Bota

Lavrov: Trupat në Reçak ishin të ushtarëve të UÇK-së, të kamufluar me rroba civile

Ministri i Punëve të Jashtme të Rusisë, Sergei Lavrov, sot është deklaruar para mediave për situatën në Ukrainë, por ai gjithashtu ka folur edhe për Kosovën.

Lavrov tha se në masakrën e Reçakut, trupat e vrarë kanë qenë të ushtarëve të UÇK-së, të maskuar me rroba civile.

“Askujt nuk i kujtohet se si udhëhiqej misioni i OSBE-së në Kosovë nga Walker, i cili zbuloi trupat e shqiptarëve të kamufluar me rroba civile dhe shpalli gjenocid, në emrin e tij personal, sepse funksioni nuk i jepte atij të drejtën për ta bërë këtë. Dhe në bazë të asaj deklarate, vendet perëndimore njoftuan se do të bombardojnë Beogradin

Më vonë u zbulua se ata ishin pjesëtarë të formacioneve të armatosura shqiptare të maskuar me rroba civile, kjo nuk kishte më rëndësi për askënd”, tha Lavrov.