Kryesore

Kush qe hebreu i vetëm që Hitleri i fali jetën, dhe pse

Besohet se i vetmi hebre që Hitleri shpëtoi ishte një mjek i quajtur Eduard Bloch, i cili kishte trajtuar nënën e tij.


Bloch kishe ndihmuar nënën e diktatorit për kurimin e kancerit e gjirit, madje edhe duke ndihmuar atë që të emigronte në Amerikë në vitin 1940.

Hitleri, është emri që me dekada ka tmerruar njerëzimin me diktaturën e tij, dhe nuk ka kursyer hebrenjt, megjithatë te njëri kishte bërë përjshatimin.

Adolf Hitler është figura historike më e shëmtuar, por ndoshta edhe më e fuqishme e saj. Ai ishte, më shumë se cilido tjetër, arkitekti i Luftës së Dytë Botërore , një konflikt që ndryshoi botën përgjithmonë./ministrialajmeve.com