ARKIVA

Kjo është Kryeministrja e Turqisë që garantoi kufijtë e Shqipërisë kur hynë grekët në vitin 1997

Kryeministrja e Turqisë që garantoi kufijtë e Shqipërisë kur hynë grekët në vitin 1997, quhet Tansu Chiller. Ish-Kryeministrja e Turqisë që garantoi kufinjtë e Shqipërisë gjatë luftës civile në vitin 1997, kur 1.000 ushtarë grekë të udhëhequr nga zv/ministri i jashtëm i Greqisë, Janis Kranidhiotis hynë brenda territorit shqiptar për të aneksuar jugun e Shqipërisë, por Kryeministrja e Turqisë i dha ultimatum Greqisë se nëse brenda 24 orëve nuk tërhiqen trupat greke, atëhere do t’ju pushtojmë brenda një ore.
KUSH PREK SHQIPERINË, KA PREKUR DHE TURQINË./ Historiani Arben Lalla