Shëndetësi

Këto katër teste të thjeshta duhet t’i bëni patjetër për të kontrolluar shëndetin tuaj (Foto)

Në mënyrë që të kujdeseni mirë për shëndetin tuaj, duhet të kryeni një ekzaminim të plotë mjekësor të paktën një herë në vit

Gjithsesi, ju vetë mund të bëni disa teste të veçanta për të diagnostikuar sëmundje serioze, madje edhe para shfaqjes së simptomave të para.

Bright Side na i tregon këtë teste të thjeshta që mund të bëni për të vlerësuar rrezikun e zhvillimit të disa sëmundjeve dhe të kuptoni nëse keni nevojë për një specialist.

Zemra dhe sëmundjet e mushkërive

Bëni gishtat si në foton e mëposhtme dhe vendosni thonjtë kundër njëri-tjetrit. A shihni një diamant të vogël mes tyre? Ok, kjo do të thotë që zemra dhe enët tuaja janë krejtësisht të shëndetshme. Nëse nuk ka hapësirë mes thonjve tuaj, kjo mund të jetë një shenjë e ënjtjes së thonjve.

Fakti që gishtat bëhen më të trashë do të thotë që gjaku nuk ka oksigjen të mjaftueshëm. Mungesa e oksigjenit mund të shkaktohet nga shkaqe të shumëfishta. Për shembull, sëmundjet kardiovaskulare dhe problemet e mushkërive.

Anemia

Kur qëndroni para një pasqyre, tërhiqni qepallat në pjesën e poshtme. Nëse keni anemi, ngjyra mund të jetë një rozë e zbehtë dhe madje e verdhë. Anemia shkaktohet nga mungesa e hemoglobinës dhe tregon se muskujt dhe indet në trup nuk marrin oksigjen të mjaftueshëm dhe nuk mund të funksionojnë në 100%.

Nëse vini re se jeni i zbehtë, lodheni shpejt, ose merrni frymë me vështirësi, duhet të bëni një vizitë tek mjeku me patjetër.

Diabeti

Për ta realizuar këtë test keni nevojë për ndihmë. Kërkoni partnerin ose dikujt tjetër të marrë një laps me gomë. Fillimisht me majën e lapsit prekni gishtin e madh të këmbës dhe më pas vendosni gomën në anësore në po të njëjtin gisht.

Nëse nuk e ndjeni plotësisht kontaktin, indet nervore në këmbët tuaja nuk funksionojnë siç duhet, shkruan Class. Ndjeshmëria e ulët mund të jetë një tregues i diabetit.

Dëgjimi

Për ta bërë këtë test, duhet të jeni në një dhomë të qetë. Vendoseni dorën afër veshit tuaj dhe fërkoni gishtat së bashku. A mund ta dëgjoni zhurmën? Urime, dëgjimi është në rregull.

Mos harroni të bëni të njëjtën gjë me veshin tjetër.