Shëndetësi

Këshilla për kujdes ndaj lëkurës së thatë

Të gjithë ata që kanë lëkurë të thatë dhe të ashpër e dinë sa e rëndësishme është kujdesi ndaj saj.

Megjithatë, me disa këshilla që duhet t’i ndiqni në jetën e  përditshme, ky nuk është problem aq i madh.

Më poshtë u sjellim disa këshilla si t’i bëni ballë lëkurës së ashpërsuar: 

Dushi nuk duhet bërë me ujë të ngrohtë, sa më i ftohtë aq më mirë Pas dushit, është mirë ta masazhoni lëkurën me vaj apo ndonjë krem të butë Kujdes nga ambientet shumë të nxehta, jo vetëm dielli, por edhe ambientet e mbyllura që kanë shumë nxehtësi, ndikojnë direkt në irritimin e poreve të lëkurës.