Lajme

Fabrizi vazhdimin e negociatave Kosovë-Serbi e quan prioritet të BE-së

Shefi i delegacionit të Bashkimit Europian në Serbi, Sem Fabrizi deklaroi se BE-ja inkurajon formimin e Qeverisë së Kosovës dhe vazhdimin e dialogut midis Prishtinës e Beogradit me ndërmjetësimin e BE-së. Kështu i tha ai gazetës së Beogradit, “Blic”, transmeton Koha.net.

“Unioni do të vazhdojë ta udhëheq këtë proces që e kanë vendosur Kombet e Bashkuara dhe që është mbështetur vendet anëtare të Bashkimit Europian. Përfaqësuesi i ri i lartë i BE-së e bëri të qartë se ky përbën prioritet për BE-në dhe paralajmëroi një udhëtim së shpejti në Prishtinë e Beograd. Po ashtu edhe taksa duhet të hiqet”, i ka thënë Fabrizi “Blicit”.