LajmeTë fundit

Edhe Madeleine Albright arrin në Kosovë

Ka mbërritur në Kosovës edhe ish-sekretarja amerikane e SHBA-së Madeleine Albright.

Ish-presidentja e Kosovës, Atifete Jahjaga, që pak më parë priti ardhjen e ish-presidentit Bill Clinton, tani është takuar me Albright.

“Jam krenare që, njëzet vite pas çlirimit, të mirëpres në Kosovë ish-Sekretaren Amerikane të Shtetit, Madeline Albright- njërën nga kontribueset më të fuqishme në lirinë dhe pavarësinë tonë. Vendosmëria dhe përkushtimi i Sekretarss Albright për ta ndalur gjenocidin në Kosovë dhe për t’ia kthyer lirinë dhe shpresën një populli të shtypur ishin kruciale për të ardhmen e popullit tonë. Sekretarja Albright, e cila ishte e pakompromis ndaj dhunës që regjimi i Millosheviqit po ushtronte në Kosovë, sot erdhi në një Kosovë që kultivon vlerat për të cilat ajo është angazhuar- lirinë, demokracinë, tolerancën dhe paqen”, ka shkruar Jahjaga.