Teknologji

Dalin rezultatet e testimeve, këta janë celularët më të mirë për vitin 2019

Laboratori francez, DxOmark, i specializuar për fotografi, ka testuar një sërë smartfonësh për vitin 2019 dhe më pas ka sjellë një renditje në bazë të cilësisë së kamerës.
Për të sjellë renditjen, laboratori është bazuar te disa kritere e kategori të ndryshme dhe ka përdorur rreth 1500 foto dhe nga dy orë video të marra nga secila pajisje e testuar.

Kështu, bazuar në rezultatet e nxjerra nga laboratori, këto janë 10 smartfonët më të mirë të vitit 2019.

1-Samsung galaxy note 9 – 92 pikë

2- Xiaomi Mi Mix 3 – 83 pikë

3-iPhone Xs Max — 81 pikë

4-Samsung Galaxy S9 Plus – 81 pikë

5-Google Pixel 2 — 80 pikë

6- iPhone X — 74 pikë

7-Huawei Mate 20 Pro — 73 pikë

8- Samsung Galaxy S8 — 71 pikë

9-Huawei P20 Pro — 67 pikë

10- Meitu V6 — 58 pikë