BotaKryesore

Çfarë ka mbetur nga “Notre Dame de Paris”

Parisienët u zgjuan këtë mëngjes për të parë përmasat e shkatërrimit të Katedrales së Notre Dame, një ditë pasi ajo u përfshi nga flakët dhe pësoi dëme të mëdha.

Flakët, që rrëzuan kullën dhe çatinë, arritën të viheshin nën kontroll pas thuajse nëntë orësh. Presidenti Emmanuel Macron është zotuar që do ta rindërtojë godinën historike ndërsa qindra miliona euro janë dhuruar deri tani për këtë qëllim.