Lajme

Brnabiq: Sot do të kemi numër katastrofal të të infetkuarve në Serbi

Kryeministrja e Serbisë, Ana Brnabiq, ka bërë të ditur se sot do të regjistrohet një numër rekord i të infektuarve me kurorë.
“Fatkeqësisht, të dhënat deri në mëngjesin e sotëm në orën tetë ishin të tilla, katastrofike, saqë presim që sot të thyejmë rekordin famëkeq”, tha Bërnabiq në TV Prva.

E pyetur se pse nuk ka masa të reja kundër epidemisë, ajo është përgjigjur se Serbia ka masa të mira epidemiologjike – mbajtjen e maskave në ambiente të mbyllura, ruajtjen e distancës sociale dhe kalimin pas orës 20:00, por se është e nevojshme vetëm që njerëzit t’i përmbahen atyre.

  • I kemi të gjitha vaksinat dhe të gjitha ilaçet. Ne kemi gjithçka, madje ndihmojmë vendet e rajonit, madje edhe disa vende të Bashkimit Evropian, Azisë dhe Afrikës. Është e nevojshme vetëm që njerëzit t’u përmbahen masave epidemiologjike tashmë të përcaktuara – tha kryeministri. Ajo shtoi se sot në mbledhjen e Ministrisë së Arsimit dhe Shtabit të Krizave, me gjasë do të merret vendim që mësimet të zhvillohen drejtpërdrejt për fëmijët në shkollat fillore, ndërsa për nxënësit e shkollave të mesme ato ndoshta do të jenë online.