Teknologji

Apple do t’i paguaj Francës 500 milionë euro në taksa

Apple ka rënë dakord të paguajë shtetin e Francës 500 milionë euro (571 milionë dollarë) në taksë, njoftoi Reuters të martën. Apple konfirmoi marrëveshjen, por nuk zbuloi sasinë e saktë.

“Administrata franceze e taksave përfundoi kohët e fundit një auditim shumëvjeçar mbi llogaritë franceze të kompanisë dhe këto detaje do të publikohen në llogaritë tona publike”, tha kompania për Reuters.

L’Express njoftoi të martën se marrëveshja rrjedh nga vizita e Tim Cook në Francë në tetor 2018. Sipas L’Express, Franca ishte veçanërisht e interesuar për raportimin e ulët të të ardhurave nga Apple France në dhjetë vitet e fundit. Një marrëveshje më në fund u arrit në dhjetor të vitit të kaluar, përcjell Telegrafi.

Kjo nuk është hera e parë që Apple ka pasur për të paguar shuma të mëdha në taksat e kaluara në Bashkimin Evropian. Në shtator të vitit të kaluar, kompania pagoi Irlandën 14 miliardë euro, duke rikuperuar atë që rregullatorët e BE e quajtën “ndihmë të paligjshme” të Irlandës tek Apple.