Lajme

Vuçiq nga Vranja: Do t’a rindërtojmë në tërësi shkollën fillore në Lluçan të Bujanocit

Presidenti serb Aleksandar Vuçiq ka bërë të ditur se shteti do të investojë para për rinovimin e tërësishëm të shkollës në fshatin Lluçan të Bujanocit.

Ata u ankuan se u pikon çatia, por ne nuk do të rindërtojmë vetëm çatinë, por të gjithë shkollën, tha Vuçiq në Vranjë gjatë një vizitës në spitalin e atjeshëm.

Siç tha ai, shteti do të krijojë kushtet që fëmijët shqiptarë në atë fshat të kenë kushtet më të mira për shkollim:

“Serbia është edhe vendi i tyre, ky është vendi ynë i përbashkët”, ka theksuar Vuçiq.

Në komunën e Bujanocit po rinovohen shkollat në gjuhën serbe, “B. Radiçeviq” dhe “Sveti Sava”, kurse Vuçiq gjatë vizitës së tij në Bujanoc, në mars të vitit 2023, ka paralajmëruar rinovimin e shkollave në Lluçan, Tërnoc dhe Bilaç.
Siç ishte planifikuar, Vuçiq ishte dashur të vizitonte sot fshatrat e Bujanocit, Lluçan dhe Bozhinjevc, por vizita u anulua/Bujanovaçke