Kryesore

Vuçiq: Jemi të gatshëm për kompromis me Kosovën, por jo për ultimatum

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq shpreson që BE-ja të kuptojë që Serbia është e gatshme për bisedë dhe kompromis në dialogun me Kosovën, por jo për një ultimatum dhe mesazhe të njëanshme.

I pyetur rreth deklaratës së të dërguarit të BE-së për dialogun midis Kosovës dhe Serbisë, Mirosllav Lajçak se ai pret një vendim të gjerë mbi Kosovën, Vuçiq tha se ai pret një bisedë të saktë me Lajçak dhe presion nga disa vende të mëdha, raportojnë mediat serbe.

Ai shpreson që BE-ja do të kuptojë që dikush nuk mund të nënshkruajë marrëveshjen dhe më pas të miratojë një rezolutë që mohon ekzistencën e komunave serbe ose duke thënë se Serbia duhet të njohë pavarësinë e Kosovës.

”Kjo është e pamundur”, tha Vuçiq, transmeton GE.

Ai vuri në dukje se thelbi është se shqiptarët presin që dikush të bëjë presion ndaj Serbisë dhe që ata të thonë “ne do ta nënshkruajmë atë”.

“Unë pres presion në të ardhmen, nuk mendoj se do ta bëjë Lajçak, do ta bëjnë disa vende të mëdha, të cilat do të thonë ‘nëse e pranon atë, ne do të të godasim në kokë, do të jesh një demokrat i madh, dhe nëse jo, atëherë do të jesh autokrati më i madh’”, tha ai.