Lajme

Vuçeviq: Nuk do ta njohim kurrë Kosovën, edhe nëse asnjë serb nuk do të mbetet atje

Ministri i Mbrojtjes, Millosh Vuçeviq, ka thënë sot se Serbia nuk do ta njohë kurrë pavarësinë e “Kosovës dhe Metohisë”, qoftë edhe me çmimin e mospasjes së serbëve në atë territor.Ai në një paraqitje të ftuar në televizionin Happy, tha se fakti që autoritetet e Beogradit lejojnë dikë të kalosh me një dokument të lëshuar në Prishtinë nuk do të thotë njohje e “Kosovës dhe Metohisë” si shtet i pavarur.

“Nëse ndalimi i dinarëve fillon sot, është një mesazh për serbët se ata nuk mund të mbijetojnë”. Kurti nuk ka pse t’u kushtojë vëmendje paralajmërimeve të Quintës, ai na dëbon dhe terrorizon popullin. Por ai nuk ka asgjë për të fituar nga kjo, ne kurrë nuk do ta njohim pavarësinë e Kosovës dhe do të luftojmë për territorin dhe popullin tonë, por është tmerrësisht e vështirë”, tha Vuçeviq.

Ai ka thënë se përshtypja është se lajme të këqija vijnë gjithmonë nga “Kosova dhe Metohia”, sepse regjimi i Prishtinës ka mbështetjen e fuqive të mëdha.

“(Presidenti serb Aleksandar) Vuçiq mbron interesat e Serbisë në mënyrën më të mirë të mundshme dhe Kurti inkurajohet të na fusë në konflikte. Kurti po bën një gabim historik, po ushtron dhunë ndaj minoritetit serb, është e paqëndrueshme dhe do të humbasë kokën. Dhe targat që i lejuam nuk na shqetësojnë fare, “nuk është sukses, por nuk është as turp”, ka deklaruar Vuçeviq.