Bota

(VIDEO) Falje me maska, secili me sixhaden e vet! Hapen xhamitë në maj në Gjermani!

Ramazanin e këtij viti nuk kanë për ta harruar lehtë as besimtarët myslimanë shqiptarë në Gjermani. Ai i gjeti me xhami të mbyllura, në maj lejohet hapja, po vetëm duke respektuar kufizimet. Për Deutsche Wellen ata rrëfejnë çfarë ka qenë më e vështirë për ta këto ditë.

Hapja graduale e xhamive në Gjermani: Fillimisht lejohen deri 3 falje në ditë, jo pesë. Më pak besimtarë brenda që të ruhet distanca dhe maska për të gjithë.

Ndiqeni videon :