Kryesore

Udhëtarët nga zonat e rrezikut, karantinë 10 ditëshe në Zvicër

“Rregulli aktualisht vlen për Suedinë – dhe ndoshta edhe për Serbinë dhe vendet e tjera”, ka thënë ministri Berset në konferencën për mediat.

Këshilli Federal ka vendosur: Nga 6 korriku, udhëtarët nga zonat me rrezik të lartë duhet të karantinohen për dhjetë ditë. “Rregulli aktualisht vlen për Suedinë – dhe ndoshta edhe për Serbinë dhe vendet e tjera”, ka thënë ministri Berset në konferencën për mediat. Lista e saktë duhet të publikohet nesër, të enjten, transmeton albinfo.ch. Zyra Federale e Shëndetit Publik (BAG) do t’i riaktualizojë ato rregullisht.

Udhëtarët nga zonat e rrezikut, të cilët mësyjnë Zvicrën, duhet të informohen në aeroplan, në autobus dhe në vendkalimet kufitare lidhur me kufizimet. Ata duhet tu raportojnë autoriteteve kantonale pas hyrjes në vend – dhe të shkojnë në karantinë me përgjegjësinë personale, transmeton albinfo.ch. Kompanitë ajrore dhe kompanitë e trajnerëve udhëzohen gjithashtu të mos transportojnë pasagjerë të sëmurë. Rregullorja e re do të miratohet nesër, të enjten.

Kufizimet e hyrjes janë vendosur për të vlejtur deri më 20 korrik. Pas kësaj date, ato do të rishikohen.

BE gjithashtu ka hequr kufizimet e hyrjes për 15 vende. Qeveria Federale e Zvicrës pritet të ndjekë BE – por vetëm nga 20 korriku dhe me përjashtim të Serbisë. Siç dihet, BE ka futur më parë Serbinë dhe Malin e Zi në listën e vendeve, shtetasit e të cilave lejohen të hyjnë në zonën e BE-së