Të fundit

Trupi Koordinues ndan subvencionet për bizneset në Preshevë, Medvegjë e Bujanoc

Sipërmarrësit nga Bujanoci, Presheva dhe Medvegja sot kanë marrë kontrata nga shefi i Trupit Koordinues për Jugun e Serbisë, sipas të cilave do t’u paguhen subvencione zhvillimore. Gjithsej 14 subjekte biznesi nga tri komuna kanë marrë 34 milionë dinarë nga Trupi Koordinues.

Në ceremoni morën pjesë kryetari i Trupit Koordinues për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë dhe ministri i Administratës Shtetërore dhe Vetëqeverisjes Lokale Aleksandar Martinoviq, drejtori i Shërbimit Nenad Mitroviq, kryetari i komunës së Bujanocit Nagip Arifi. , si dhe përfaqësues të komunave të Preshevës dhe Medvegjës.

  • Shërbimi i Trupit Koordinues ka 11 vite që ndan mjete për subvencione për subjektet e biznesit në këto tri komuna. Deri më tani për këto qëllime kemi dhënë gjithsej rreth 425 milionë dinarë subvencione. Efektet e pritshme të kësaj ishin rreth 350 vende të reja pune dhe ne ndihmuam sipërmarrësit të rrisin nivelin e prodhimit të tyre, të jenë konkurrues në treg. Ne po mundohemi të rrisim zhvillimin ekonomik në këto komuna – tha Mitroviq.

“Qeveria e Republikës së Serbisë dhe Trupi Koordinues do të vazhdojnë t’i ndihmojnë të gjithë në të ardhmen, nuk ka rëndësi nëse kompania është serbe apo shqiptare, është e rëndësishme që ajo të punësojë njerëz, të përmirësojë cilësinë e produkteve dhe shërbimeve të saj dhe është konkurrues në treg” – deklaroi Martinoviq.