Lajme

Të vaskinuarit në Serbi do të përfitojnë nga 3 mijë dinarë nga shteti

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, deklaroi sot se “masa diskriminuese” nuk do të miratohen për ata që nuk duan të marrin vaksinën kundër koronavirusit, por se do të punohet për të “shpërblyer njerëzit që kanë treguar përgjegjësi” dhe se është marrë një vendim për “sigurimin e fondeve shtesë për njerëzit që janë vaksinuar”. Vuçiç deklaroi se përveç ndihmës prej 30 eurosh, pra 50 eurosh për pensionistët, ata që janë vaksinuar do të marrin edhe 3,000 dinarë shtesë.

“Të gjithë të tjerët mbi moshën 16 vjeç që janë vaksinuar ose do të vaksinohen deri më 31 maj do të marrin një shtesë prej 3,000 dinarësh nga shteti. Unë pres që numri i tre milionëve (të vaksinuarve) do të arrihet deri në fund të majit “, tha Vuçiq.

Vuçiç deklaroi se pensionistët do të marrin ndihmë shtetërore të Enjten, përfituesit e ndihmave sociale të Premten dhe se nga 13 maj, pagesa do të bëhet për të gjithë të tjerët që aplikuan.

Ai tha se deri më tani 3,150,000 qytetarë kanë aplikuar për ndihmë shtetërore, e cila është përveç pensionistëve dhe përfituesve të ndihmës sociale, nga të cilat 1.9 milion janë më shumë se pesë milion njerëz.