LajmeTë fundit

Studentët nga Lugina e Preshevës diskriminohen nga MAShT-i për bursa

Konkursi i shpallur nga Ministria e Arsimit e Shkencës dhe e Teknologjisë së Kosovës për ndarjen e bursave per studentet e universiteteve publike ne programet baçelor dhe master per vitin akademik 2019/2020 nuk po lejon që të përfitojnë bursa studentët Preshevar, shkruan Presheva.AL

Për fitimin e bursës së MASHT, kandidatët duhet ti plotësojnë këto kushte dhe kritere bazë njëri nga këto kushte është të jenë shtetas të Republikës së Kosovës, ky kriter nuk lejon studentëve nga Lugina që të fitojnë edhe pse janë meritorë.

Për kundër detyrimeve shtesë për të vijuar studimet studentët e Preshevës privohen nga e drejta e tyre për të gëzuar bursën e tillë.