Lajme

Specialja tregon si merren lejet për të vizituar Thaçin dhe të tjerët në Hagë

Nga Zyra e Prokurorit të Specializuar kanë treguar se çdo i afërm i të paraburgosurve duhet të aplikojë dhe të marrë leje.

Për tetë muaj radhazi mundësinë për ta parë e patën përmes ekrani.

Një kontakt tjetër ishte telefoni, apo video lidhjet.

Por asnjëherë, të paraburgosurit në këtë Qendër Paraburgimi, nuk u takuan me familjarët e tyre.

Pas vaksinimit, masat e aplikuara ndaj Thaçit e të tjerëve që ndodhen këtu, po hiqen gradualisht.

Kështu vizitat familjare për bashkëshortët, prindërit, fëmijët dhe vëllezërit e motrat e të arrestuarve do të jenë të mundshme nga 15 korriku i këtij viti.

Por për t’i bërë këto vizita, nga Zyra e Prokurorit të Specializuar për T7 kanë treguar se çdo i afërm i të paraburgosurve duhet të aplikojë dhe të marrë leje.

E madje, të njëjtit mund të sigurojnë edhe një leje vjetore për vizita.

Tutje nga kjo Zyrë tregojnë se çfarë duhet të paraqesin të afërmit e ngushtë në momentin që aplikojnë për leje vjetore.

Gjithashtu për të hyrë në territorin e  Holandës, familjarët e të paraburgosure do t’u ndihmohet në procesin e marrjes së vizës.

E kërkesat për vizita vetëm se kane filluar të përgatiten.

Djali i kryetarit të Organizatës të Veteranëve të dalë nga lufta, Hysni Gucatit, Musli Gucati ka treguar se mbrojtja e babait të tij, po përkujdeset për këtë çështje.

Gucati i cili e sheh të rëndësishme nisjen e vizitave tutje tregon se kush pritet t’i mbulojë shpenzimet e familjarëve gjatë vizitave në Hagë.

Hashim Thaçi e të tjerët,  po mbahen në Qendrën e Paraburgimit në Hagë, që nga nëntori i vitit të kaluar.

Që nga ajo kohë vetëm Kadri Veseli pati mundësinë të shoh prindërit e tij, pas një leje që ju dha nga Zyra e Prokurorit të Specializuar.