Opinione

Si iu bashkuan Edi Rama dhe Hashim Thaçi agjendës ruse në Ballkan?

Disa shpjegime të Sonja Biserkos, aktiviste shumëvjeçare për të drejtat e njeriut

Sonja Biserko po e thotë një të vërtetë të madhe te Jeta Xharra: Dëshira e qëllimi i Serbisë ka qenë përherë që ta përfshijë Shqipërinë për të negociuar për Kosovën. Kjo është ideja e ngahershme e Dobrica Qosiqit. Shqiptarët kanë të drejtë të bashkohen, por duhet të bashkohen edhe serbët. Në këtë lojë të rrezikshme u përfshinë Edi Rama dhe Hashim Thaçi. Edi Rama e përdori Kosovën për të shantazhuar Bashkimin Europian: ‘Nëse Shqipërisë nuk i hapet dera për të hyrë në BE, atëherë bashkohemi me Kosovën’. Kush i futet aventurave të tilla, mund të digjet. Penetrimi i Rusisë në rajon është evident në Serbi dhe në Republika Srpskën. Kjo i ka alarmuar Gjermaninë dhe Francën. Deti i Zi është vija e fundit. Këtë e tregon edhe hyrja e shpejtë e Malit të Zi në NATO. Megjithatë, Thaçi, Vuçiq dhe Rama përkrahen nga disa lobistë si Wolfgang Petritschi, Cameron Manter, Alexander Soros. Thaçi ka qenë nën presion të madh të qarqeve të caktuara në Beograd.

—————————–
Krejt ky projekt ka një qëllim: zhbërjen e Kosovës. Është betejë e nacionalistëve serbë me argatë shqiptarë.