Të fundit

Serbia së shpejti do të ashpërsojë masat, vetëm me çertifikatë të vaksinës nëpër restorante dhe kafene

Ministri tha se të gjithë ata që kanë mundësi, duke iu drejtuar pronarëve të lokaleve, nuk duhet të presin këtë vendim, që ta aplikojnë, sepse bëhet fjalë për mbrojtjen e jetës dhe shëndetit të njerëzve.

Ministri i Shëndetësisë, Zlatibor Lonçar, deklaroi sot se kalimet e kovid janë gati, por që vendimi nuk është marrë ende.

“Ai vendim po diskutohet, po shqyrtohet dhe po kërkohet zgjidhja më e mirë,” u tha Lonçar gazetarëve gjatë një vizite në Qendrën Shëndetësore në Nish.

Ministri tha se të gjithë ata që kanë mundësi, duke iu drejtuar pronarëve të restorantit, nuk duhet të presin për këtë vendim, për të aplikuar, sepse bëhet fjalë për mbrojtjen e jetës dhe shëndetit të njerëzve.

Ai shtoi se do të jepte një propozim dhe u bëri thirrje të gjithëve që të qëndrojnë prapa tij.

“Unë i bëj thirrje të gjithëve pronarëve në Serbi që drejtojnë restorante, kafene që të tregojnë përgjegjësi dhe të thonë: “Vetëm personat e vaksinuar mund të hyjnë në kafenenë time”, tha ministri.

Loncar shtoi se ai garanton që në atë mënyrë, përqindja e të vaksinuarve do të rritet me 10 deri në 15 përqind.

Kur u pyet se çfarë do të ndodhë nëse dikush padit pronarin e restorantit për shkak të një qëndrimi të tillë, Lonçar u përgjigj se ai do të marrë përgjegjësinë dhe do të jetë përgjegjës për secilin nga ata pronarë kur ata padisin.