Të fundit

Serbi: Pas ndihmës me 100 euro, ndihma e re vjen më 21 shtator

Shteti bëri masa gjithëpërfshirëse të mbështetjes në kohë për shkak të virusit corona dhe pasi pagoi 100 euro për të gjithë qytetarët e rritur, aftësinë për të ndaluar huatë dhe për të paguar pesë minimumet, për të mbështetur ekonominë, në 21 shtator, dy paga minimale më shumë do të paguhen për fillestarët. regjistruar midis 15 marsit dhe 20 korrikut të këtij viti, njoftoi Ministri i Financave Sinisa Mali.

Ministri i Financave, Siniša Mali, theksoi se këtë muaj apo në tetor, buxheti do të ribalansohet, kur do të shihet nëse dalëngadalë po dalim nga kriza.

“Ne po ndjekim atë që po ndodh. Në shtator ose tetor, ne do të shkojmë me ribalancin e buxhetit, ne gjithashtu kemi buxhet për 2021, për të parë se cilat do të jenë të ardhurat dhe hyrjet tona. Në shtator dhe tetor, të gjithë do të jemi shumë më të zgjuar. Pastaj do të shohim nëse dalim ngadalë. nga kriza, “tha Mali kur u pyet nëse do të kishte masa të reja mbështetëse.
Ai deklaroi se paga e fundit minimale u pagua të Martën si pjesë e masave mbështetëse dhe se dy paga të tjera minimale për kompanitë e posa themeluara do të paguhen më 21 Shtator. Këto janë kompani që u themeluan pas 15 marsit, dhe më së voni deri më 20 korrik.