Lajme

Serbi: Epidemia po përhapet kudo, pritettë ndodhë situatë apokaliptike

Drejtori i Qendrës Klinike në Kragujevac, Dr. Predrag Sazdanović, thotë për RTS se epidemia ngadalë po përhapet kudo në gjithë Serbinë.

Ai gjithashtu thote se eshte pesimist dhe se ne duhet te jemi sot te mençur që te mos shqetesohemi neser. Ai tutje shpjegoi se si do te zhvillohet situata nese “qytetaret nuk mendojne per të”.

“Imagjinojme nje situate qe sot eshte 15 nentori dhe ne Serbi eshte thyer rekordi i te infektuarve me virus brenda nje dite dhe ju duhet te festoni nje feste fetare si pershembull Arangjelovanin, ti nuk mund ta ftosh askend ne shtepi sepse te gjithe qe njeh jane ose te infektuar ose ne spital” tha Sazdanoviq.

Ai thotë se ky version apokaliptik, mund të ndodhë për 15 deri 20 ditë në Serbi.

“Nëse nuk jemi të zgjuar sot, nëse nuk mbajmë maska sot, nuk jemi të kujdesshëm dhe shmangim tubimet e paligjshme, nuk mbajmë distancë dhe nuk lajmë duart, atëherë do të ndodhë që nuk do të kemi kohë për të festuar, sepse do të ketë infeksion masiv dhe do të ketë shumë tē sëmurë ”, shtoi Sazdanoviq.

“Sot është koha të jemi të zgjuar, në mënyrë që nesër të mos mendojmë për atë që na ka ndodhur,” tha drejtori i Qendrës Klinike Kragujevac.

Ai tha se situata në Evropë është dramatike dhe ne rajon.

“Unë jam shumë pesimist, masat nuk respektohen, ne shohim marrëzi të ndryshme përmes rrjeteve sociale. Përfundimi është i thjeshtë – këtu duhet të jemi të zgjuar sot që të mos shqetësohemi nesër,” tha Sazdanoviov.

Kur u pyet nëse numri i pacientëve në Kragujevac është shqetësues, Sazdanović u përgjigj në mënyrë pozitive dhe deklaroi se dje ata kishin mbi 220 ekzaminime në qendrën e frymëmarrjes, si në korrik kur situata ishte shumë e vështirë.

“Kam frikë se do të rikthehemi në një ritëm që do të na vendosë në një situatë identike për disa ditë siç ishte në korrik. Unë thashë atëherë që ishim të kërcënuar nga skenari spanjoll dhe italian, tani nuk është më, tani është skenari evropian, sepse është e frikshme kudo “, shtoi Sazdanoviç.

“Nëse nuk na vijnë në mendje dhe nuk jemi përgjegjës ndaj vetes dhe familjeve tona, ne nuk mbajmë maskë dhe shmangim tubimet, do të jetë edhe më e vështirë për ne,” përfundoi drejtori i Qendrës Klinike Kragujevac.