Lajme

Serbi: Denimi deri në 30 mijë euro për pronarët e gastrenomisë, nëse ua zënë ndonjë klient të pa vaksinuar

Masat e fundit në Serbi, të cilat kanë të bëjnë me qëndrimin në lokale me personat e pa vaksinuar ka ngjallur polemika nëse dhe sa është efektive kjo metodë, me dy palë të ndara: ata që janë për certifikatat e COVID dhe ata që janë kundër. Pra është vendosur se pronarët të cilët ne objektet e tyre tolerojnë klient të pa vaksinuar të qëndorjnë pas orës 8 të mbrëmjes do të gjobiten me 300 mijë dinarë afët 30 mijë eurove.

Nga ana tjetër, Serbis sigurisht nuk është i vetmi shtet që ka futur këtë lloj kontrolli dhe verifikimi në objektet gastrenomike. Gjegjësisht, policia austriake njofton për “rritje të ndjeshme” të numrit të kontrolleve, nga 10 mijë që janë aktualisht në javë.