Maqedoni

Publikohen rezultatet e regjistrimit të popullsisë në Maqedoninë e Veriut, gati 30% janë shqiptarë

Drejtorati i Entit Shtetëror për Statistika ka publikuar rezultatet zyrtare nga regjistrimit i popullsisë në Maqedoninë e Veriut.

Popullata është 2.197 319 persona, popullata rezidentë është 1.836 713 persona”.

”Personat e deklaruar 54,21% janë maqedonas, 29,52 për qind janë shqiptarë, 3,98 si turq, 2.34 si romë, 1,18 për qind si serbë, 0,87 si boshnjak dhe 0,44 si vlleh”.

”Nga popullata e përgjithshme rezidente, 58,44% janë deklaruar si maqedonas, 24,3 për qind si shqiptarë, 3,86 si turq, 2.53 si romë, 0.,47 për qind si vlleh, 1.3 si serb, dhe 0, 87 si boshnjak”, tha Simovski.