Lajme

Presidenti i Kroacisë: Serbia duhet ta pranojë që Kosova është e pavarur

Presidenti i Kroacisë, Zoran Milanoviq, ka thënë se Serbia duhet ta pranojë se Kosova është e pavarur.

“Serbia duhet ta kuptojë dhe pranojë se Kosova është e pavarur. Fatkeqësisht, kjo nuk është pranuar as nga disa anëtarë të Bashkimit Evropian”, tha Milanoviq, raporton “Index.hr”.

Milanoviq ka thënë se ishte i vetmi, pas pushtimit rus të Ukrainës, që i ftoi shtetet tjera evropiane ta njohin Kosovën.

“Por, është si të flasësh me një mur. Disa vende nuk e kanë njohur, sepse i frikësohen precedentëve që përefundimisht, në ndonjë moment krize, në një rënie imuniteti, mund të zbatohen në vendet tyre dhe t’u merret diçka”, tha Milanoviq.

E Milanoviq tha se duhet të ndalohet së përsëritur se “Kosova është Serbi”.

“Nuk është vëlla, është punë e mbyllur”.

Kosova ende nuk është njohur nga pesë shtete të BE-së – Qiproja, Greqia, Rumania, Sllovakia e Spanja.