Lajme

Petkoviq pas takimit me Lajçakun: Asociacioni të formohet menjëherë

Asociacioni i komunave serbe duhet të formohet menjëherë dhe me kompetencat që i përkasin asaj sipas marrëveshjeve të Brukselit, tha drejtori i ri Zyrës për Kosovë në Qeverinë e Serbisë, Petar Petkoviq.

Drejtori i ri i Zyrës për Kosovë në Qeverinë e Serbisë, Petar Petkoviq, bisedoi sot me Përfaqësuesin Special të BE-së për Dialog midis Beogradit dhe Prishtinës, Miroslav Lajçak, për vazhdimin e dialogut, qëllimet dhe mënyrat për të zgjidhur problemin e refuzimit të Prishtinës për të mundësuar formimin e Bashkimit të Komunave Serbe, shkruajnë mediat serbe, transmeton lajmi.net.

Asociacioni i komunave serbe duhet të formohet menjëherë dhe me kompetencat që i përkasin asaj sipas marrëveshjeve të Brukselit, dhe tani testi nuk është vetëm vullneti i Prishtinës për të zgjidhur problemet përmes dialogut, por edhe aftësia e BE-së si një ndërmjetës në dialog për të garantuar zbatimin, tha Petkoviq.

Sipas tij, Asociacioni i Komunave Serbe ka vetëm një qëllim – të mbrojë pozicionin dhe të drejtat e popullit serb në Kosovë, dhe javët e fundit kemi qenë dëshmitarë se as të drejtat dhe as siguria e serbëve nuk mund të mbrohen në kornizën aktuale politike dhe ligjore në provincën tonë jugore, shtoi ai, transmeton lajmi.net.

“Në javët e fundit, ne kemi qenë dëshmitarë se as të drejtat dhe as siguria e serbëve nuk mund të mbrohen në kornizën aktuale politike dhe ligjore në provincën tonë jugore,” tha Petkoviq.

Petkoviq vuri në dukje se Beogradi, në interes të të gjithë rajonit, dëshiron të vazhdojë dialogun dhe të zgjidhë çështjet e hapura me mjete paqësore, por duhet të kërkohet nga Prishtina konstruktiviteti dhe besueshmëria, sepse është një proces që duhet të bazohet në gatishmëri të ndërsjellë dhe mirëbesim