Lajme

Përmendroja e Skënderbeut tani edhe në Mal të Zi

Busti i heroit kombëtar të shqiptarëve, Gjergj Kastrioti – Skënderbeu, do të vendoset edhe në Malësi – komuna e Tuzit, në Mal të Zi.

Lajmin e ka bërë të ditur kryetari i kësaj komune, Niuk Gjeloshaj.

Përmes një postimi në llogarinë e tij në rrjetin social, Gjeloshaj tha se “Gjergj Kastrioti – Skënderbeu, udhërrëfyesi i kombit shqiptar, kryeheroi dhe frymëzimi ynë i fuqisë dhe trimërisë, krenaria e qëndresës dhe bashkimit të shqiptarëve do të vendoset në vendin më të bukur që ka Malësia, në sheshin qendror, që njëkohësisht edhe sheshi do të fitojë emrin ‘Sheshi Gjergj Kastrioti – Skënderbeu’”.

Në tokën e vetë shqiptare, pohoi ai “do të rrijë krenar përballë Bratilës së Ded Gjon Lulit, pranë institucionit më të lartë arsimor, gjimnazit tonë, në rrugën kryesore të qytetit ku gërshetohen shkolla fillore, kopshti, Qendra kulturore-informative Malësia, shtëpia e shëndetit, si dhe së shpejti edhe të stadiumit të ri të qytetit”.

“Në këtë mënyrë, Skënderbeu nderohet duke e respektuar të kaluarën por edhe të shërbej që të jetë aty ku gërshetohen e ardhmja dhe zhvillimi!”, shkroi ai në “Facebook”.