Lajme

Për të hyrë në Serbi, PCR ose test serologjik

Epidemiologu prof. Dr. Bransilav Tiodoroviq tha sot se seanca e Shtabit të Krizave u ftua për nesër në mëngjes. Sidoqoftë, ai gjithashtu se “rritja e numrit të njerëzve të infektuar nuk është diçka që nuk e prisnim” dhe njoftoi PCR-në ose testin serologjik të nevojshëm për hyrjen në Serbi si një masë e re e mundshme.

  • Ne prisnim një rritje të numrit të infektuarve, kështu rreth nesh për një muaj ka rritje, dhe 15 ditët e fundit kanë qenë e tmerrshme në vendet fqinje. Nesër është mbledhja e shtabit të krizës, ne ndoshta do të vlerësojmë nëse do të vendosim disa masa për të mbrojtur veten. Është e mundur që do të kërkohet një PCR ose test serologjik i nevojshëm për të hyrë në Serbi. Do ta kërkoja atë për të gjithë qytetarët tanë. Njerëz nga Vranja, Bujanovci, Presheva lëvizin në Maqedoni çdo ditë për të blerë karburant, kontrabandë, tregti … Dhe Maqedonia ka shumë të infektuar. Sikur të ishin vetëm në vendin tonë, ata nuk do të kishin kontakt me të infektuarit dhe nuk do të përhapnin infeksionin. Kroacia gjithashtu ka një rritje të madhe, Bullgaria ka një rritje të tmerrshme, malazezët janë vazhdimisht në vendin e tretë të lartë. Kjo është arsyeja pse unë jam që askush të mos hyjë në Serbi pa një PCR negativ ose test serologjik – tregon Tiodoroviq.