LajmeTë fundit

Paralamrohet hapja e Shtepise se Kultures ne Presheve

Sot,kur tashme jane permbushur me shume se dy muaj,qe kur inspektoriati republikan mbylli Shtepin e Kultures ne Presheve,sipas burimeve jo zyrtate te puntoreve te Shtepise se Kultures,rihapja e saj pritet te ndodh te henen,ne javen ardheshme.
Ndonese,pozita e opozita fajsonin njera tjetren per neglizhence,ne rregullimin e sistemit anti zjarr ne godinen e Shtepise se Kultures, jofunksionale,jane kater institucione lokale,te cilat gravitojn ne ate objekt,Biblioteka e Qytetit,Televizioni publik lokal i Presheves,Shtepia e Kultures,Teatri Qytetit (themeluar nje vite me pare,edhe pse pa asnje aktivitet) sikur edhe Zyra per te Rinj,perfshire dhe ish.Zyren per te Rinje,e marre ne shperbim,padrejtesisht nga Partia Demokratike Shqiptare.
Dihet fakti qe Shtepia e Kultures u mbyll,nje dite para Festivalit Nderkombetar te Fotografise “Pre Foto” cka beri edhe qe organizimi te behet ne oborrin e saj,deri sa Shtepia Kultures deshtoj ne organizimin e festivalit tradicional te Komedise kete vite,sikur dhe,shume aktivitete tjera te parapara aty.