Lajme

Osmani për Listën Serbe: Po i bëjmë analizat ligjore, do merren masa që parashihen me ligj

Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani ka thënë se Shtetet e Bashkuara të Amerikës duhet t’i prijnë dialogut Kosovë-Serbi.

Ajo ka thënë se marrëveshja e Ohrit nuk është “perfektë” për Kosovën.

Ka shtuar se marrëveshja ka disa të mira, “por i ka disa gjëra për të cilat i kam dyshimet e mija sesi do të zbatohen në praktikë”.

Osmani ka thënë se dyshimet janë te neni 7 dhe te neni 10.

Sipas saj, zgjidhja është që duhet ulur me SHBA-në për të përgatitur draftin e Republikës së Kosovës.

“Ne duhet ta prezantojmë para sekretarit të SHBA-së draftin tonë i cili është në përputhje me Kushtetutën e Kosovës dhe letrën e Mogherinit që garanton që nuk do të ketë kompetenca ekzekutive dhe në përputhje me qëndrimin e shkruar amerikan i cili sqaron se do të jetë vetëm trup koordinues, pa kompetenca ekzekutive”, ka thënë ajo.