Magazina

‘Nuk ekzistojnë zbulime të mëdha, deri sa mbi tokë të ekzistojë një fëmijë i palumtur’

Albert Einstein

Një nga thëniet e Albert Einstein është edhe kjo të cilën po ua sjellë KultPlus.

“Nuk ekzistojnë zbulime të mëdha, as progres real deri sa mbi tokë të ekzistojë një fëmijë i palumtur”.

Albert Einstein, (14 Mars 1879 – 18 Prill 1955) ishte një fizikant i cili llogaritet si një nga shkencëtarët më të rëndësishëm të shekullit XX. Ai përcaktoi teorinë e relativitetit dhe dha shumë kontribute në fushat e mekanikës kuantike, mekanikës statistikore dhe kozmologjisë. Në vitin 1921 fitoi çmimin Nobel për fizikë për shpjegimin e efektit fotoelektrik dhe për shërbimin në fushën e “fizikës teorike”.