Lajme

NIS INTERVISTIMI I SAMI LUSHTAKUT NË HAGË

Ish-komandanti i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Sami Lushtaku, po merret në pyetje brenda Prokurorisë së Specializuar në Hagë në lidhje me Krime Lufte në Kosovë.

Lushtaku hyri në selinë e kësaj prokurorie në Hagë, i shoqëruar nga avokati i tij, Arianit Koci, pak para orës 10 të mëngjesit, por asnjëri prej tyre nuk folën për mediat, njëjtë sikurse veproi edhe ish-komandanti tjetër, Rrustem Mustafa.

Prokuroria Speciale nuk ka dalë ende me asnjë informacion për ish-pjesëtarët UÇK-së që janë ftuar për t’u marrë në pyetje.

Gjatë ditës së djeshme intervistën pë dy ditë radhazi e përfundoi ish- komandanti Rrustem Mustafa.

Edhe Mustafa, edhe Lushtaku kanë qenë komandantë të rëndësishëm të zonave operative në Kosovë, gjatë konfliktit të armatosur, ndërsa pas luftës kanë mbetur aktivë në skenën politike në kuadër të Partisë Demokratike të Kosovës.

Formimi i Gjykatës Speciale ka pasuar një raport të Këshillit të Evropës në vitin 2011, i cili ka konstatuar se ka prova të mjaftueshme për të nisur hetime kundër disa ish-pjesëtarëve të UÇK-së, që dyshohet se kanë kryer krime kundër serbëve dhe disa shqiptarëve, gjatë dhe pas luftës në Kosovë. 1 LAJME

KURTI UA SHPJEGON VIZIONIN E VETËVENDOSJES STUDENTËVE AUSTRIAKË

HARADINAJ KOMENTON EMËRIMIN E BASHKËPARTIAKUT TË TIJ NË KRYE TË AKP-SË29 MINUTA MË PARË

DEPUTETI I VV-SË: HAGA NUK I PASTRON ATA QË E NDOTËN LUFTËN ÇLIRIMTARE29 MINUTA MË PARË

VUÇIQ: SERBIA ËSHTË PARTNERE E BESUESHME E RUSISËRRETH NJË ORË MË PARË

NJË PERSONI NË PRISHTINË IA VJEDHIN PASAPORTËN DHE GJËSENDE TJERA ME VLERËRRETH NJË ORË MË PARË

NË DITËN E INTERVISTIMIT TË BABAIT TË TIJ, MËRGIM LUSHTAKU DEKLAROHET NGA HAGARRETH NJË ORË MË PARË

SËRISH PËRPLASJE TE ‘EKONOMIKU’, STUDENTËT BLLOKOJNË DERËNRRETH NJË ORË MË PARËMË SHUMË NGA RUBRIKA LAJMENGA RUBRIKAT

BIZNESCINEPLEXX ORGANIZON EVENTIN “GLASS – PREMIERE” ME SHUMË SHPËRBLIME!

BOTAREAGIMET PËR DISFATË TË BREXITIT

KULTURËFESTIVALI “FLAKA E JANARIT” HEQ NGA AKTIVITETI SHTYLLËN “FILM-FOTO FLAKA”

LAJMEKURTI UA SHPJEGON VIZIONIN E VETËVENDOSJES STUDENTËVE AUSTRIAKË

OP-EDGREVAT, MËSUESIT DHE LLAFET E BUDALLME

SHOWBIZERMAL META KRAH EMIGRANTËVE, KUNDËR POLITIKAVE TË MINISTRIT MATTEO SLAVINI

SPORTFITUESJA BRITANIKE E LOTARISË E JOSH DHE I LUTET FUTBOLLISTIT SHQIPTAR PËR MARTESË

TECHWHATSAPP RRIT SIGURINË PËR MBROJTJEN E BISEDAVE, PRITET TË APLIKOJË SHENJAT E GISHTËRINJVETË FUNDIT

KURTI UA SHPJEGON VIZIONIN E VETËVENDOSJES STUDENTËVE AUSTRIAKË7 MINUTA MË PARË

REAGIMET PËR DISFATË TË BREXITIT14 MINUTA MË PARË

GOTA ME UJË NGRIHET NGA I FTOHTI, REAGIMI EPIK I MINISTRIT KANADEZ18 MINUTA MË PARË

HARADINAJ KOMENTON EMËRIMIN E BASHKËPARTIAKUT TË TIJ NË KRYE TË AKP-SË29 MINUTA MË PARË

DEPUTETI I VV-SË: HAGA NUK I PASTRON ATA QË E NDOTËN LUFTËN ÇLIRIMTARE29 MINUTA MË PARË

ERDOGAN I PËRGJIGJET SHBA: NUK KËRKOJMË LEJE NGA ASKUSH31 MINUTA MË PARË