Të fundit

Nga 15 deri 30 nëntor mundeni të aplikoni për 20 euro nga shteti

Duke folur në një konferencë shtypi për ligjet që janë në seancën aktuale të Parlamentit Serb, Ministrri i Financave Sinisha Mali deklaroi sot se qytetarët që kanë arritur moshën madhore ndërkohë si dhe ata që nuk kanë aplikuar më parë mund të aplikojnë për ndihmë prej 20 eurosh midis 15 dhe 30 nëntorit.

Ajo ndihmë do të paguhet në dhjetor ndërsa 14 miliardë dinarë janë ndarë për të. Sipas tij një total prej tetë miliardë eurosh i janë paguar ekonomisë dhe qytetarëve në dy vitet e fundit. Tani fillimisht do ti marrin nga 30 euro në Nëntor për të cilët kanë të drejtë pensionistët dhe të gjithë qytetarët e tjerë. Aplikimi për këtë ndihmë ka përfunduar në maj kur aplikimi ishte për 30 eurot e para. Për 20 euro aplikimi është siç ka thënë Mali midis 15 dhe 30 nëntorit.

Vetëm qytetarët që ndërkohë kanë mbushur moshën madhore duhet të aplikojnë për 20 euro. Mesatarja gjegjësisht data e saktë e arritjes së moshës madhore do të shpallet më vonë. Gjithashtu ata që nuk kanë aplikuar për 30 + 30 euro kanë të drejtë të aplikojnë për 20 që do të marrin në dhjetor.