Të fundit

MPB: Konkurs për 3 zjarrfikës në Preshevë dhe 1 në Bujanoc

Ministria e Punëve të Brendshme të Serbisë ka shpallur konkurs për regjistrimin e 200 të trajnuarve për trajnim bazë të anëtarëve të njësive të zjarrfikësve dhe shpëtimit, për të cilët të interesuarit mund të aplikojnë deri më 20 mars të këtij viti, njoftoi të enjten Drejtoria e Policisë Vrajë.

Sipas këtij njoftimi 2 kandidatë mund të aplikojnë për këtë trajnim për nevojat e departamenteve të zjarrfikësve në Vrajë dhe Bosilegrad, 3 për Preshevë dhe nga 1 për Bujanoc dhe Tërgovisht.

Të drejtën për të marrë pjesë në konkurs kanë personat që plotëson kushtet e mëposhtme: që është shtetas i Republikës së Serbisë; kanë qenë banorë për të paktën një vit në territorin e njësisë organizative për të cilën u shpall konkursi; që nuk ka më pak se 19 vjeç dhe më shumë se 30 vjeç deri në ditën e konkursit; të ketë një shkollë të mesme; që nuk ka pengesa të sigurisë për punësimin në Ministrinë e Brendshme; posedojnë një licencë të vlefshme kombëtare të drejtimit për drejtimin e automjetit motorik të kategorisë “C” dhe plotësojnë kërkesa specifike në lidhje me kriteret për aftësitë motorike shëndetësore, psiko-fizike dhe themelore.

Gjithashtu vlen të theksohet se një person i cili posedon një licencë të vlefshme kombëtare të drejtimit B për licencën e automjetit të kategorisë “B” dhe nuk ka kaluar licencën e drejtimit “C”, është i detyruar të kalojë licencën brenda një viti e gjysmë nga data e përfundimit të trajnimit bazë. anëtarët e njësive të zjarrit dhe shpëtimit – pretendon nga Stacioni Policor Vrajë.

Kërkesa për konkursin me dokumentacionin dorëzohet në komisariat në vendin e vendbanimit të kandidatit.

Teksti dhe kushtet më të hollësishme të konkursit mund të gjenden në faqen e internetit të Ministrisë së Brendshme dhe në faqen e internetit të Qendrës për Trajnim Themelor të Policisë.