Lajme

Ministri Sinisha Mali: Serbia, Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut të punojnë si një shtet

Të premten në mbrëmje në Nish është mbajtur takimi i ministrave dhe përfaqësuesve të qeverive të Serbisë, Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut, në kuadër të nismës “Ballkani i Hapur”, i cili u hap nga ministri i Financave Sinisha Mali dhe tha se synimi i të tre vendeve është të punojnë si një shtet.

Të gjithë kemi të njëjtin synim, të rrisim bashkëpunimin ekonomik, jo vetëm mes tre vendeve tona, por edhe të gjitha vendeve të rajonit, që njerëzit në rajonin tonë të kenë një jetë më të mirë, të përmirësojnë biznesin, të fitojnë më shumë para dhe të realizojnë ëndrrat e tyre të vërtetë këtu”, tha Mali.

Ai vuri në dukje se qëllimi i përfaqësuesve të tri qeverive është që në dy ditët e ardhshme të hartojnë një plan se si të përmirësohet fluksi i mallrave, shërbimeve dhe njerëzve, si dhe të hiqet gjithçka që tre ekonomitë e shohin si pengesë zhvillimin dhe progresin

Mali ka thënë se ka vullnet politik që këto tri vende të funksionojnë si një dhe të harmonizohen procedurat fitosanitare dhe doganore, si dhe të lehtësohet qarkullimi i mallrave, thuhet në njoftim.

Unë e imagjinoj rajonin e Ballkanit Perëndimor pa kufij, si një treg të vetëm, pa barriera, që kamionët të mos presin më në kufi, se ka një qarkullim të lirë mallrash, që njerëzit mund të gjejnë lehtësisht punë në këto tre vende, që punojnë lejet njihen reciprokisht, janë temat që do të diskutojmë në tre ditët e ardhshme. dhe pres zgjidhje konkrete, tha Mali.

Sipas tij, synohet që deri më 1 janar të ketë leje pune të njohura në të tre vendet dhe orar uniform të punës në të gjitha doganat