Lavrov zbuloi se si do të përfundojë konflikti në Ukrainë: Ai përmendi përsëri Luftën e Tretë Botërore

Ministri rus Lavrov tha se të gjithë anëtarët e NATO-s po dërgojnë trupa në Ukrainë, përveç Polonisë.

Konflikti në Ukrainë do të përfundojë me një marrëveshje, por kjo gjë do të varet nga shkalla e armiqësisë midis Rusisë dhe Ukrainës që do të ekzistojë në kohën e përfundimit të marrëveshjes, tha ministri i Jashtëm rus Sergei Lavrov.

Sa i përket lidhjes së situatës në terren dhe skicës së një zgjidhjeje hipotetike ose, le të themi, të mundshme paqësore, sigurisht që një lidhje e tillë ekziston. Dhe siç e theksuam që në fillim në deklaratën e dhënë nga Putini për shpalljen e operacionit special, ne, natyrisht, para së gjithash duam që populli ukrainas të vendosë vetë se si do të vazhdojë të jetojë – tha Lavrov në emisionin Big Game në Channel One. .

“Shpresoj që, duke qenë se të gjithë po bëjnë gjithçka, ne nuk duhet të lejojmë që të ndodhë Lufta e Tretë Botërore. “Të gjithë thonë gjithmonë se ne do të ofrojmë armë, të cilat, natyrisht, i hedhin edhe benzinë zjarrit dhe duan të detyrojnë ukrainasit të luftojnë me Rusinë deri në ushtarin e fundit e me këto, vetëm për të zgjatur këtë konflikt”- tha Lavrov në Channel One.