BotaLajme

Lavrov ia huq keq në Paris, thotë se në Kosovë nuk ka pasur referendum

Në Forumin e Paqes që po mbahet në Paris, Ministri i Punëve të Jashtme të Rusis, Sergey Lavrov, gjatë një ligjërate të mbajtur, ai ka bërë krahasimin e pavend në mes të Kosovës dhe Krimesë, duke ia huqur krejtësisht teksa thotë Kosovë nuk ka mbajtur asnjë referendum, dhe se Krimeja ka mbajtur një të tillë dhe megjithatë nuk është njohur nga vendet perëndimore, transmeton Gazeta Metro.

Ministri i Punëve të Jashtme të Rusis, Sergey Lavrov, gjatë ditës së djeshme ka mbajtur një ligjëratë, në Forumin e Paqes që po mbahet në Paris, ai ndër të tjera ka folur edhe për Kosovës, duke bërë një krahasuar me rastin e Krime.

Kor Lavrov thotë se Kosova nuk zhvilluar referendum tregon se ka shumë pak njohuri për të kaluarën e Republikës së Kosovës. Referendumi për shpalljen e Kosovës shtet të pavarur ishte mbajtur në vitin 1991.

Më 26 shtator të vitit 1991 ishte mbajtur referendumi për shpalljen e Kosovës shtet të pavarur.