Lajme

Lama: “Shamia arabe” përfaqëson diskriminimin dhe nënshtrimin e grave

Në debatin që është krijuar nga shkolla e Mesme në Gjakovë për shaminë është përfshirë edhe ish-deputetja e LDK-së, njëherit ish-ambasadorja e Kosovës në Itali, Alma Lama.

Kjo e fundit me anë të një postimi në Facebook ka thënë se në lidhje me shaminë, duhet të dihen dy fakte sipas saj

Siç thotë ajo, “shamia arabe” përfaqëson diskriminimin e grave dhe nënshtrimin e tyre.

Gjithashtu, sipas Lamës, ajo përfaqëson mohim të identitetit kombëtar shqiptar