Lajme

LAJM I FUNDIT: Kosova i vendos sanksione Rusisë

Qeveria e Kosovës ka vendosur sanksione ndaj Rusisë, pas invazionit në Ukrainë.

Kështu u mor vendim gjatë mbledhjes së Qeverisë së Kosovës

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti tha se nuk është kjo hera e parë që Kosova i vë sanksione Rusisë.

Kurti theksoi se kanë vendosur që të miratojnë një pako sanksionesh, në bashkërendim me botën e lirë dhe paqedashëse.

Qeveria e Kosovës është duke bashkëpunuar ngushtë me Bashkimin Evropian, NATO-n, Shtetet e Bashkuara të Amerikës e Mbretërinë e Bashkuar, për të kundërshtuar luftën pushtuese të Rusisë, por edhe për tu përballur me ndikimin e pasojat e mundshme në rajonin tonë”, theksoi kryeministri Kurti. /Telegrafi/