Bota

Ky është momenti kur Forcat Kurde shkatërrojë tanket e ushtrisë turke

Forcat Kurde (SDF) shkatërruan dy tanke të ushtrisë okupuese turke dhe mercenarëve të saj në fshatin Abu Surra, në Kurdistanin Sirian.

Ushtria turke ka hasur në rezistencë të madhe të luftëtarëve kurdë. Siç shihet edhe në video SDF shkatërrojë dy tanke turke në luftime të ashpëra që po zhvillohen në rajonin e populluar nga kurdët në Sirinë veriore.

Luftëtarët kurdë “janë të famshëm për zhvillimin e mënyrave inovative për të luftuar një ushtri më të përparuar”, tha një zyrtar i lartë i administratës amerikane, duke shtuar se “turqit janë befasuar nga efektiviteti i tyre.”