Kurti: Nëse arrihet paga mesatare në sektorin privat 600 euro, s’ka ikje nga Kosova

Sipas Albin Kurtit, kryetarit të VV-së, nëse paga mesatare në sektorin privat tejkalon atë të sektorit publik, dhe arrin në 600 euro, s’do të ketë më ikje nga Kosova.

Ai ka thënë se drejtësia dhe punësimi janë dy prioritetet kyçe të Vetëvendosjes, pas fitores në zgjedhjet e 6 tetorit.

“Paga e sektorit privat duhet ta tejkalojë mesataren e sektorit publik. Nëse e çojmë mesataren e sektorit privat në 600 euro, nga 350 sa është, jo shpejtë, por brenda mandatit, atëherë ndalet emigrimi. Emigrimi zero s’bëhet asnjëherë, por ky nga dëshpërimi, ikja nga frustrimi ku dihet veç nga kush po ikin”, ka thënë ai.

Sipas tij, pa u lidhur tregu i punës me arsimimin cilësor s’mund të mbahen njerëzit në Kosovë.

Ka thënë se para fundit të mandatit të ri qeverisës tema e emigracionit nuk duhet të ekzistojë në Kosovë.