Lajme

Kryetari Arifi: Kujton “Demostratat e Marsit 1981”

Muaji mars eshte muaj i datave historike per kombin shqipetare ne pergjithesi, dhe cdo vite ne kete periudh mujore kujtojme datat e rendesishme te cilat kane shkrur nje pjese te histore te popllit shipetare.

Kryetari i komunes Shqiprim Arifi ka kujtuar nje date historike te ketij muaji, e qe ishte ajo e Demostratave te 1981.

Ky eshte postimi i tij i plote :

Në muajin Mars pjesë e historisë sonë do të jenë edhe Demonstratat e Marsit 1981 që u filluan nga studentët tanë dhe që u kurorëzuan me demonstrata masive të vitit 1981.

Demonstratat treguan vendosshmërinë e popullit tonë kundër okupatorit serb dhe vullnetin për të krijuar shtetin e pavarur dhe sovran të Kosovës.

Le të jetë kjo datë që do të na kujtoj bashkimin tonë shqiptarë në rezistencë ndaj shtypjes sistematike të lirisë dhe të drejtave elementare njerëzore.