Lajme

Krijohet avioni me shpejtësi pesë herë më të madhe se ajo e zërit

Air Force One ka realizuar një avion supersonik, i cili pritet të dalë në treg në vitin 2025. Forca Ajrore e SHBA-së që merret me dhënien e kontratave të zhvillimit, ka zbuluar pamje mahnitëse ditën e sotme.

Fillimisht u punua për një avion të ngjashëm supersonik me bum të ulët Mach 1.8. Ai tërhoqi vëmendjen e Drejtorisë Presidenciale dhe Ekzekutive të Transportit Ajror (PE) të Forcave Ajrore të SHBA-së, për këtë u dha urdhri i realizimit të plotë të idesë.

Javën e kaluar u njoftua se Exosonic ka lëshuar një kontratë për të zhvilluar transportin ekzekutiv supersonik që mund të përdoret si Air Force One.

Ky projekt ështe në krye të lajmeve që nga ajo e javës së kaluar, se Korporata Hermeus me bazë në Atlanta, e cila po punon në një hiperzonik me 20 vende, premtoi të shpërndajë pasagjerë nga Nju-Jorku në Londër për 90 minuta, ka marrë investime nga e njëjta drejtori.