LajmeMagazina

Kosovarja në skenat e Tokios, Marigona Qerkezi interpreton në operan “Don Xhovanit”

E rritur dhe shkolluar në Prishtinë, sopranoja Marigona Qerkezi arriti të bëhet kosovarja e parë që ngjiti shkallët e Teatrit Nacional të Tokios.

Nga opera “Don Xhovani” e Mozart, nën rolin kryesor të “Donna Annas”, ajo ka shfaqur zërin e saj të fuqishëm para mysafirëve profesionistë të Japonisë.

“Aty patëm 5 shfaqje, të cilat i kam kaluar me shumë sukses. Kisha kënaqësinë të ndaj skenën me kolegë dhe dirigjentë në regjinë e profesionistëve të shquar të botës operistike dhe ishte debutimi im në atë teatër dhe debutim i rolit. Kështu që ishte një ngjarje shumë e rëndësishme për mua dhe jam shumë e lumtur që shkoi gjithçka mirë”, rrëfen sopranoja.

Qerkezi është shembull i asaj se arti arrin përtej diskutimeve të përditshme dhe paragjykimeve shoqërore. Ajo mori vëmendje të madhe në skenat teatrore të Moskës në Rusi e Barcelonës në Spanjës, pavarësisht marrëdhënieve diplomatike të këtyre dy shteteve me Kosovën.

“Vërtetë është fakt surprizues, qoftë publik, qoftë të pranishëm kur dëgjojnë se nga vij dhe në shumicën e teatrove, për të mos thënë të gjitha, jam e para nga Kosova që performoj në ato skena”, thotë Marigona Qerkezi

Debutimi që thotë se i solli fat në jetë është sërish nga një vepër e Mozartit, opera me titullin “Flauta Magjike”. Me rolin e “Mbretëreshës së Natës”, përveç solo këndimit ajo tregoj aftësitë e saj edhe në flaut.