Kryesore

Konjufca: E kemi obligim si Kosovë t’i ndihmojmë shqiptarët e Preshevës Bujanocit dhe Medvegjës

Nëse Beogradi nuk e pranon ndihmën e Kosovës për Preshevën Bujanocin dhe Medvegjën, Konjufca ka thënë se ata do jenë në ofansiv ndaj tyre.

I ftuar në Debat Plus të Tv Dukagjini Glauk Konjufca është pyetur nga gazetari se a ka qenë vendimi i qeverisë së Kosovës për t’i ndihmuar Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës për t’iu përgjigjur Serbisë e cila me herët i ka dhuruar 1000 teste Kosovës.

“Nëse Beogradi nuk e pranon ne pastaj jemi në ofanziv” ka thënë Konjufca.

“A u be per kete qellim si kunderpergjigje ndaj 1000 testeve ndarja e 500 mije eurove per Presheven, Bujanocin dhe Medvegjen” e ka pyetur gazetari ndersa Konjufca eshte pergjigjur.

“Jo, por edhe ndihmat edhe këto duhet të zhvillohen krejtësisht edhe në një kuadër të një reciprociteti, ne si Kosovë kemi obligim për popullin në Preshevë, Medvegjelë dhe Bujanoc.

Kë shtu që Kosova ka plotësisht të drejtën me i ndihmu Luginës me gjysëm milioni euro, nelëse ne hasim pengesa nga Serbia, unë mendoj që atëher Kosova është në ofansiv edhe me ngrit keëo në OKB edhe në Këshill të sigurimit edhe me akuzu Serbinë”- deklaroi Konjufca.