Kryesore

KKSH ka arritur të sigurojë 9 tekste mësimore për nxënësit shqiptarë të Luginës

Këshilli Kombëtar Shqiptar në bashkëpunim me Ministrinë e Arsimit të Republikës së Shqipërisë ka arritur të sigurojë për nxënësit shqiptar të Luginës edhe 9 tekste mësimore. Angazhimi vazhdon- është shprehur zv/kryetari i Këshillit Kombëtar Shqiptar, Enver Mehmeti.

Tekstet shkollore të aprovuara :

1.-ART PAMOR 6 (për klasën e VI-të, autor: Edmond Gjikopulli,botues: Botime shkollore ALBAS, Tiranë, 2015,ribotim 2016, 2017, 2018, 2019.

 1. -ART PAMOR 7 (për klasën e 7-të,autor:Edmond Gjikopulli, Iriana Papamihali,botues: Botime shkollore ALBAS, Tirana 2016,ribotim 2017, 2018, 2019.
  3.- MATEMATIKA 5 (titulli origjinalit: Nelson International Mathematics Student Book 5, autor: Karen Morrison;përkthimi: Zenepe Shkoza/ Diana Starja, shtëpia botuese IDEART, Tiranë, 2019)
 • FLETORE PUNE (titulli origjinalit: Nelson International Mathematics Workbook 5, Karen Morrison,përkthimi: Zenepe Skoza/Diana Starja,botues: IDEART, Tiranë, 2019.)
 1. MATEMATIKA 6 (Nelson International Mathematics Student Book 6, autor Karen Morrison,përkthim : Zenepe Skoza/ Diana Starja,botues: DITA PRINT, Tiranë,
 • MATEMATIKA 6, FLETORE PUNE (titulli në origjinal: Nelson International Mathematics Workbook 6, autor: Karen Morrison,përkthimi: Zenepe Skoza/Diana Starja,botues: DITA PRINT, Tiranë, 2019.)
  5.– MATEMATIKA 7 (titulli në origjinal: Cambridge Checkpoint Mathematics Coursebook 7, autori: Greg Byrd/Lynn Byrd/Chris Pearce,përkthim: Eglantina Kalluçi, Birkena Preni, Eralda Gjika;botues: Botime shkollore ALBAS, Tirana, 2016.,ribotim 2017, 2018, 2019.)
 • MATEMATIKA 7, FLETORE PUNE (titulli në origjinal: Cambridge Checkpoint Mathematics Practicebook 7, autori: Byrd/Lynn Byrd/Chris Pearce; përkthim: Eglantina Kalluçi, Birkena Preni;botues: Botime shkollore ALBAS, Tiranë, 2016.,ribotim 2017, 2018, 2019.
 1. INFORMATIKA 5/TEKNOLOGJIA E INFORMACIONIT DHE KOMUNIKIMIT 5 , autor:Etleva Smaçi, Ana Katerina Pikuli,botues: Redin Jegeni, (Botimet Ideart), Tiranë, botim i parë 2019.
 2. INFORMATIKA 6/TEKNOLOGJIA E INFROMACIONIT DHE KOMUNIKIMIT 6, autor:Etleva Smaçi, Ilia Ninka,botues: Redin Jegeni, (Botimet Ideart), Tirana, botim i pestë 2019.
  8.– MUZIKA 1 , autor: Agim Rrëza,botues: Botimet IDEART, Tirana, 2018.
 3. 9.– FIZIKA 6 (titulli në origjinal: Oxford International Primary Science 6, autori: Terry Hudson, Alan Haigh, Deborah Roberts, Geraldine Shaw; përkthim dhe përshtatje: dr. Maksim Shimani, Dolores Cipo,botues: SHBLSH e RE, Tiranë, 2019.
 • FIZIKA 6 , FLERORE PUNE 6 (titulli në origjinal: Oxford Internationaly Primary Science-Work Book, autori: Terry Hadson, Debbie Roberts, përkthim dhe përshtatje: dr Nikolla Dhamo, dr Maksim Shimani, Dolores Cip,botues: SHBLSH e Re, Tiranë, 2019.

Një hap i rëndësishëm i Këshillit Kombëtar Shqiptar, por angazhimi vazhdon deri në qëllimin final që edhe nxënësit shqiptar të jenë të barabartë e të mësojnë shqip!