Lajme

Kjo është vaktia e Ramazanit, ja kur nis agjërimi

Sipas kalendarit mysliman, muaji i Ramazanit fillon më 24 prill dhe dita e parë e Fiter Bajramit është me 24 maj.

Sipas fesë islame, agjërimi në Islam nënkupton abstenimin apo “me u përmbajte nga një veprim”. Do të mbetet të shihet nëse deri atëherë, do të kalojë edhe izolimi nga pandemia COVID19. Ajo që dihet deri tash është se xhamitë dhe kishat kanë mbyllur për besimtarët vaktet e lutjeve.

Më poshtë e gjeni vaktinë e Ramazanit për këtë vit.