LajmeMagazina

Kantoni më i lirë për të jetuar në Zvicër

Cili kanton paguan më shumë për taksat, qiranë dhe sigurimet?

Vetëm një muaj kalon pa ndonjë raport të ri për vdekjet në rrugë, konsumin e ushqimit organik, apo numrin e të huajve. Credit Suisse botoi muaj më parë disa statistika se cili ishte kantoni më i lirë për të jetuar në të, përcjell albinfo.ch, raporton Ministria Lajmeve.

Kantoni më i lirë për të jetuar në Zvicër:

Uri. Nëse ju që po e lexoni këtë jetoni jashtë Zvicrës, sigurisht nuk keni dëgjuar për Kantonin Uri, megjithëse ishte një nga tre kantonet që themeluan vendin në vitin 1291. Ky kanton ishte edhe shtëpia e njeriut më të famshëm zviceran, William Tell. Nuk ka ndonjë atraksion të madh, kështu që shumica e vizitorëve thjesht kalojnë nëpër rrugën e këtij kantoni. Ja disa statistika të tjera të kantonit Uri:

Popullsia 35,335, me 9.4% të huaj.

Gjermanishtja (93.5% e popullatës), serbo-kroatishtja (1.9%), italishtja (1.3 %);

Papunsia 1.4 %.

Top 5 vendet më të lira për të jetuar në Zvicër:

Uri

Glarus

Appenzell Innerrhoden

Obwalden

Thurgau.